Postdoktorandský stipendijní program „NEWFELPRO“ pro kroatisty 2013

Dovolujeme si Vás informovat o novém postdoktorandském stipendijním programu vlády Chorvatské republiky a chorvatského ministerstva vědy, školství a sportu pod názvem „New International Fellowship Mobility Programme for Experienced Researchers in Croatia“ (NEWFELPRO). Program umožňuje pobyty zahraničních badatelů (postdoktorandů nebo badatelů na tomu ekvivalentní úrovni) v Chorvatsku v délce 12 – 24 měsíců. Tento program bude probíhat od roku 2013 do roku 2017 a bude na něj vyčleněno celkem 7 miliónů eur (z toho 60 % bude financováno z chorvatských zdrojů a 40 % z fondů EU, a to z fondů programu „Marie Curie FP7-PEOPLE-2011-COFUND program“). V průběhu programu budou postupně vyhlášeny tři „soutěže“ („open calls for proposals“), kdy bude možné podávat žádosti.

První soutěž bude vyhlášena v létě 2013 (v červenci nebo srpnu) a návrhy bude možné podávat po dobu 90 dní (do října 2013).

Kontakt a bližší informace jsou k dispozici na naší webové stránce http://www.zahranici-stipendium.cz/scripts/detail.asp?id=4741