Proběhl Evropský den jazyků na KJBS.

Evropský den jazyků slavíme každoročně 26. září. Jelikož letos není příznivá doba pro masová setkání, rozhodli se naši lektoři tento svátek jazyků oslavit v online prostředí. Hlavním cílem bylo ukázat co nejširší veřejnosti zajímavosti a specifika jazyků, které na KJBS vyučují.

Program byl následující: nejprve albánský lektor Mario Loçka přiblížil fonetické rysy albánštiny, poté bulharská lektorka Ginka Bakardžieva představila aktuální bulharský slang. Následně chorvatská lektorka Ela Tončić pomohla rozlousknout tajemnou chorvatskou hlaholici a rumunský lektor Nicolae Hent nabídl ke studiu i pobavení rumunské jazykolamy. Slovinská lektorka Magda Lojk porovnala nejzajímavější slovinské a české „falešné přátele“, tedy stejně znějící slova různého významu. Bohatý program pak zakončila srbská lektorka Sandra Vlainić, jež představila krásy srbské cyrilice a latinky. 

Posluchači, kteří se připojili mohli luštit nejrůznější hádanky, řešit zapeklité hlavolamy a naučit se správnou výslovnost a psaní v konkrétních jazycích.

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili a doufáme, že se v roce následujícím se již uvidíme osobně!