Studenti KJBS navštívili Velvyslanectví Rumunska v Praze

Dne 11. 4. 2022 proběhla na Velvyslanectví Rumunska v Praze otevřená lekce rumunského jazyka a kultury, na kterou si studenti z kurzů rumunského lektora mgr. Nicolae A. Hențe připravili prezentace v rumunštině se zastřešujícím tématem: Rumunsko mýma očima.
Její Excelence Antoaneta Barta na úvod studenty přivítala a stručně se zmínila i o dlouhých tradicích vzájemných styků mezi Českou Republikou a Rumunskem a poté se slova ujali studenti:
Jan Čermák hovořil o hudebním skladateli a houslistovi Grigorașovi Dinicovi, Raluca Buta se zamyslela nad vzájemnými stereotypy a životem mezi dvěma kulturami, Jan Bergl připomněl úspěšný film rumunského režiséra Radu Juda „Smolný pich aneb pitomý porno“ a Mihaela Tănase podrobně představila život a dílo slavného rumunského sochaře Constantina Brâncușe.
Ostatní přítomní studenti, začátečníci i pokročilí pak měli příležitost neformálně si popovídat s paní velvyslankyní a dalšími pracovníky velvyslanectví při závěrečném občerstvení, které pro ně bylo připraveno.