Výstava Sklářský epxress v BKI od 2022

Výstava studentských prací Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské Valašské Meziříčí. Sklářská škola ve spolupráci s městem Valašské Meziříčí představí u nás v galerii autorské studentské práce a partnerské projekty. Vzniklá výtvarná díla zastoupená ze skla, plastu, malby a počítačové grafiky, byla inspirována bulharskou kulturou, školními plenéry v kulturním centru Palác v bulharském Balčiku a projekty Erasmus +.

Sklářská škola ve Valašském Meziříčí navazuje na tradice dřívějšího živnostenského a továrního vzdělávání. Škola vznikla v roce 1944 a do současnosti prošla mnoha proměnami, které vždy pružně navazovaly na potřeby rozvoje výroby skla v kraji. Dnes je významným centrem sklářského vzdělávání, připravuje studenty pro výkon sklářských povolání v uměleckých oborech, řemeslných a učebních oborech.

Umělecká příprava je zajišťována ve třech výtvarných ateliérech: kresba a malba, modelování skla a tvarovaného a malovaného skla. Kvalitní praktickou přípravu zajišťuje školní sklářská huť, malířské a brusičské dílny a dílna pro výrobu ozdobných předmětů. Práce žáků školy získaly již mnoho ocenění na různých soutěžích. Část praxe je zajišťována na stážích ve sklářských firmách.

3. února – 11. března 2022

Úvod > Nástěnka > Pozvánky na akce a události > Výstava Sklářský epxress v BKI od 2022