Představení KJBS 2011

Katedra jihoslovanských a balkanistických studií vznikla 1. února 2011 rozdělením Ústavu slavistických a východoevropských studií. Do její gesce spadá výuka bakalářského a navazujícího magisterského oboru Jihovýchodoevropská studia a dobíhající magisterské studium oborů Slavistická studia se specializací bulharistika, kroatistika, makedonistika, slavistika všeobecná a srovnávací, serbistika, slovenistika.

Od akademického roku 2011/12 lze v rámci bakalářského oboru Jihovýchodoevropská studia kromě dosavadních profilových jazyků bulharština, chorvatština, srbština, slovinština studovat jako profilový jazyk A také RUMUNŠTINU a ALBÁNŠTINU.

Oznámení vedoucího katedry k jejímu založení 12.2.2011

Vážení kolegové,

dovolte, abych Vám oznámil následující informace:

Akademický senát Filozofické fakulty UK na lednovém zasedání rozhodl o rozdělení Ústavu slavistických a východoevropských studií na tři samostatné základní součásti. Dne 1. února 2011 vznikla Katedra jihoslovanských a balkanistických studií (KJBS). Do její gesce spadají studijní obory Jihovýchodoevropská studia a Slavistika se specializací bulharistika, kroatistika, makedonistika, serbistika, slavistika všeobecná a srovnávací, slovenistika.

Sekretariát nové katedry se nachází v místnosti č. 309a hlavní budovy FF UK.

vedoucí katedry: doc. PhDr. Jan Pelikán, CSc. (jan.pelikan@ff.cuni.cz, tel.: 607 812 806

zástupkyně vedoucího katedry: Mgr. Orkida Borshi (orkida.borshi@ff.cuni.cz)

sekretářka katedry: Mgr. Helena Stráníková (helena.stranjik@ff.cuni.cz; tel: 221 619 265)

S přátelskými pozdravy

doc. PhDr. Jan Pelikán, CSc.