Výlet do Bělehradu se zastávkou v Novém Sadu s C.K. Vedral 24. -28. 10. 2019

C. K. Vedral pořádá výlet do Bělehradu se zastávkou v Novém Sadu ve dnech 24. 10. až 28. 10. 2019.

Vydejte se s námi do srbské metropole, která se díky své atmosféře řadí mezi nejvyhledávanější destinace na Balkáně.

Na své si přijdou milovníci historie a kvalitních muzeí, stejně jako příznivci hospod a klubů s přátelskými cenami a širokým výběrem rakií.

PROGRAM ZÁJEZDU:

Odjezd bude ve čtvrtek 24.10. pozdě večer z Prahy (mezi 22.00 – 23:00), v pátek ráno přijedeme do Nového Sadu, hlavního města autonomní oblasti Vojvodina. Zde nás čeká prohlídka centra s místní průvodkyní a poté pauza na oběd. Město bylo až do konce 1. sv. války součástí Rakouska-Uherska a svým charakterem se tak odlišuje od Bělehradu, navíc zde najdeme stopy po bombardování NATO. Následuje krátký (ca. 1,5 hodiny) přesun do Bělehradu. Po ubytování na hostelu bude volné odpoledne (možno využít k odpočinku či třeba návštěvě muzeí) a večer nás čeká společná plavba lodí po Dunaji se zastávkou v rakia baru.

V sobotu dopoledne bude volný program a odpoledne pak pěší prohlídka historického centra (opět s místním průvodcem). Uvidíme např. pevnost Kalemegdan či chrám sv. Sávy, který by se po dokončení měl stát největším pravoslavným chrámem na světě (viz úvodní foto události).

V neděli se nás ujme srbský průvodce Darko, který studoval bohemistiku, mluví plynně česky a v Bělehradě nyní žije. Dopoledne si pro nás připraví tematický výlet „brutalistický Bělehrad“ a na odpoledne pak procházku po českých stopách v Bělehradě. Nedělní večer zakončíme společným posezením v hospodě.

V pondělí ráno se pak vydáme zpátky do ČR, předpokládaný návrat je do 22:00.

Jedná se o pokračování úspěšné tradice studentských výletů, kterých se účastní také studenti FF UK. Čeká nás několik zajímavých tematických prohlídek města s místními průvodci, vyjížďka lodí po Dunaji se zastávkou v oblíbeném rakija baru, a také dostatek volného času pro odpočinek nebo třeba návštěvu muzeí. Cena 4.700 Kč zahrnuje dopravu komfortním autobusem, 3 noci v hostelu v centru Bělehradu, 4 vedené prohlídky a výlet lodí.
Přihlášky a dotazy posílejte na vylety.uk@seznam.cz, další informace naleznete na FB stránce události: www.facebook.com/events/388761795101611

Pořadatelem tohoto zájezdu je cestovní kancelář Voyages Bohemia s.r.o., která je v souladu se zákonem o cestovním ruchu pojištěna proti úpadku. Cestovní agentura c. a k. CK Vedral, s.r.o. je pak výhradním prodejcem tohoto zájezdu a také odborným garantem programu.