Rumunská gastronomie v podání studentů KJBS

Dne 27. 5. v odpoledních hodinách se na Katedře jihoslovanských a balkanistických studií odehrálo kulinářské klání studentů rumunistiky a z volných kurzů rumunštiny. Studenti měli za úkol připravit pro spolužáky a porotu, které předsedala Její Excelence Antoaneta Barta, velvyslankyně Rumunska, jakoukoliv rumunskou specialitu a tohoto zadání se zhostili velmi zdařile. Největší úspěch měli sarmale în foi de vită (mleté maso ve vinných listech), poale-n brâu (tvarohové šátečky) a tarta de praz (pórkový koláč). Jejich tvůrci – Mihaela Tănase, Ioan Vlad Ola a Jan Čermák – obdrželi dárek za nejzdařilejší rumunské pokrmy od paní velvyslankyně a všichni účastníci si odnesli drobnou pozornost za vynaložené úsilí, jehož výsledky mohli na místě zkonzumovat.