Příležitost stát se elévem ČRO

Elévové – vzdělávací program Českého rozhlasu pro studenty VŠ

Český rozhlas nabízí vzdělávací Elévský program určený studentům a absolventům VŠ se zájmem a předpoklady pro rozhlasovou práci.

Program pro zájemce o práci v médiích (nebo konkrétně práci rozhlasovou) je:

  • určený studentům VŠ,
  • trvá jeden akademický rok,
  • časová náročnost je 4–5 hod. týdně (mimo zkouškové období),
  • je zaměřený na zpravodajství nebo publicistiku,
  • požadujeme pouze zájem, všeobecný rozhled, výbornou ČJ a před.

Tvůrčí skupina elévů v Českém rozhlase vznikla v roce 1995. Je otevřena pro časově flexibilní studenty vysokých škol, kteří mají zájem a předpoklady pro rozhlasovou práci. Výuka je bezplatná a probíhá v Praze. Cílem elévského programu je seznámit studenty se zásadami, metodami, technologiemi a technikou rozhlasové práce. V průběhu programu získají studenti základní znalosti a orientaci v přípravě programu a vysílání Českého rozhlasu a praktické dovednosti potřebné pro samostatnou tvorbu rozhlasových pořadů a jejich příspěvků.

Celý program je založen na individuálním přístupu k účastníkům. Zahájení kurzu je počátkem října a ukončení v květnu. Každý týden se konají vzdělávací semináře a výcvik praktických dovedností (hlasová výuka, tvorba rozhlasových příspěvků nanečisto – práce s nahrávacím zařízením, editace a střih).

Podrobnosti naleznete na kariérních stránkách ČRo.

Přihlásit se můžete zasláním strukturovaného životopisu a motivačního dopisu pomocí odpovědního formuláře do 15. 5. 2022.

UZÁVĚRKA 15. 5. 2022