Představení Tih vdih slovinského MDL v divadle Komedie 18. 3. 2019


Dovolujeme si Vás pozvat na představení hostujícího souboru Městského divadla v Lublani a to dne 18. 3. v Divadle KOMEDIE od 19:30 – Tichý nádech – Tih vdih. Představení bude uvedeno  s českými titulky.

O představení:

Tichý nádech je hrou o rodině, jejíž drobné tragédie jsou tragédiemi nás všech, hrou, která nesoudí, kdo jsme, ale hledá na nás to, v čem jsme nejlidštější.

Rok po otcově nečekané smrti se odcizená rodina znovu schází, aby se rozloučila s nejmladší dcerou Tamalou, která odchází na studia do Lublaně. Tamala má dva sourozence, oba starší o více než deset let, a matku, která jí (ani nikomu jinému) nerozumí. Celou rodinu zasáhla otcova smrt víc, než si jsou ochotni připustit. Petra, která žije v Lublani s přítelem Janezem, prochází smutným obdobím. Její bratr Marjan, nejstarší ze sourozenců, pořád žije doma a zdá se, že na své životní ambice rezignoval. Tichý nádech je hrou o rodině, jejíž drobné tragédie jsou tragédiemi nás všech, hrou, která nesoudí, kdo jsme, ale hledá na nás to, v čem jsme nejlidštější.

​Dramatik a režisér Nejc Gazvoda (*1985) je nositelem řady cen, píše pro přední slovinská divadla a věnuje se i filmové režii a scénáristice (i u nás uvedené filmy Duál či Výlet). Bývá považován za jeden z nejvýraznějších hlasů své generace. V Tichém nádechu, napsaném na objednávku Městského divadla Lublaň, zkoumá pocity ztracenosti a nedostatku naděje, ale také sžírající ambici generace Y a další aktuální jevy běžného života v dnešním Slovinsku.

Představení uvádíme s titulky.

Záštitu nad představením převzalo Velvyslanectví Slovinské republiky Praha.

https://www.mestskadivadlaprazska.cz/inscenace/946/tichy-nadech-tih-vdih/

 

Pro studenty a zaměstnance KJBS (je třeba prokázat se průkazem) je možnost objednat zvýhodněné vstupné v hodnotě 100Kč (místo 230Kč).

Vstupenky je možné objednat na e-mailu rezervace@m-d-p.cz nebo telefonicky na 222 996 131 a odkázat se na tuto nabídku.